Art of holding space

Hoe kan je jongeren, of jou eigen zoon of dochter, beter begrijpen? Hoe kan je meer aanwezig zijn in hun leven? Wat is er nodig om hun beter te bereiken? Vaak draait het om communicatie en begrijpen wat er niet gezegd wordt. Dat betekend dat we onze eigen skills dienen aan te scherpen. Deze training biedt meer verdieping in Geweldloze Communicatie en leert je de vaardigheden om een veilige ruimte te creëren.

Geweldloze Communicatie, Space Holding en empatisch luisteren

Deze verdiepingsopleiding in Geweldloze Communicatie en Space Holding is een volgende stap in ons leiderschapstraject. Tijdens de Rite of Passage Fundamentals training hebben we de basis gelegd voor het werk met overgangsrituelen. Deze training is een verdieping van jouw skills als trainer en mentor. De training is open voor iedereen. Ook als ouder, leerkracht, jongerenbegeleider of in je eigen relatie zijn deze skills bruikbaar.

In twee weekends duiken we dieper in hoe je zelf een veilige omgeving kan creëren voor jongeren of onze deelnemers in het algemeen. Een groot deel valt of staat dit met onze communicatieve vaardigheden als begeleider, ouder of partner.

In weekend 1 gebruiken we de principes uit Geweldloze Communicatie om onze gespreksvaardigheden verder te verdiepen en te trainen, waardoor we meer gaan inzien hoe we met onze woorden voor impact kunnen zorgen. 

Enerzijds is het een basistraining in Geweldloze Communicatie, anderzijds is het ook een innerlijke reis waarbij we onszelf en onze patronen in denken en communiceren veel beter gaan leren kennen. Hier liggen immers de sleutels tot bewuster communiceren, wat we nodig hebben als we mensen en/of groepen gaan begeleiden én als we onze eigen omgeving weer willen ombouwen naar een hechte gemeenschap.

De aanpak is een afwisseling tussen opleiding, training en workshop. Theorie wordt dus concreet gemaakt met praktijkvoorbeelden, reflectieoefeningen, open groepsgesprekken, besprekingen en oefeningen per 2 of in kleine groepjes.

Het zal ongetwijfeld een pittig weekend worden. Een ‘deep dive’ in onszelf, waarin we op zoek gaan naar een manier om nog sterker te worden in het verwoorden van wat we eigenlijk écht bedoelen.

We gaan leren hoe we ons bewust worden van onze behoeften en hiervoor kunnen opkomen, terwijl we ook rekening houden met de behoeften van de ander.

In weekend 2 bouwen we verder en duiken we daarnaast dieper in op ‘Space Holding’, een fundamentele vaardigheid voor elke begeleider of coach die écht wil leren wat het is om empathisch te kunnen luisteren. We leggen uit welke vaardigheden je nodig hebt om werkelijk die veilige ruimte te zetten voor anderen: privé, naar collega’s of in workshops. We bespreken de eigenschappen die je dient te ontwikkelen om die vaardigheden juist in te zetten. En nadien vertellen we wat de valkuilen zijn die de veiligheid tenietdoen. We reiken je tools aan om te groeien in je authenticiteit en hoe je die veilige container voor je deelnemers verder kan versterken.

Kortom, we leren je skills die jou in al je relaties kunnen helpen, die aan al jouw workshops en activiteiten meer diepgang bieden en de deelnemers een rijkere ervaring laten beleven.

Het eerste weekend is van 15 maart om 17u tot 17 maart tot 18u.

Het tweede weekend is van 14 juni om 17u tot 16 juni tot 18u.

Beide weekends gaan door op de weekendlocatie  Kampidoe in Heppen (Leopoldsburg).

Inbegrepen in de prijs is verzekering, alle maaltijden (biologisch, vegetarisch/veganistisch), huur van de locatie, professionele begeleiding van Peter De Jonghe en Benjamin De Preter (Benchi). Peter heeft als business trainer jarenlang ervaring in het geven van trainingen Geweldloze Communicatie en deelt deze graag op een praktische manier met ons. Benjamin heeft 20 jaar ervaring in Spaceholding op ceremonies, in combinatie met praktijkervaring in Geweldloze Communicatie.

De training wordt deels opgenomen en zal nadien ter beschikking gemaakt worden via mail.

Welkom op deze verdiepingstraining!

Het Valka Team

Groep

Leader of the pack +18 jaar

Doelgroep

volwassenen 25+

Type activiteit

Richtinggevend, Overnachting in gebouw, Leiderschap

Prijs vroegboek

€ 750 incl. BTW
(Actief tot: 15 februari 2024)

Prijs

€ 795 incl. BTW

Adres

Kampidoe
Zwarte spechtstraat 49,
3971 Heppen (Leopoldsburg)

Wanneer?

Van: 15 maart, 2024 17:00u
Tot: 16 juni, 2024 18:00u

Met overnachting?

Overnachting in gebouwen. Eigen beddengoed nodig.