Call of the wild

Stap samen met je zoon in een vijfdaags initiatieweekend, speciaal ontworpen voor jongens tussen 15 en 20 jaar en hun vaders, waar het verhaal van de Wildeman als rode draad doorheen geweven is.

Avontuur, Initiatie & uitdaging

 In onze zoektocht naar het welzijn van onze kinderen, dreigen we soms de cruciale fase van hun overgang naar volwassenheid uit het oog te verliezen. De begeleiding tijdens deze overgang, zoals we die in andere culturen zien, is bij ons helaas verwaterd. In de pubertijd zoeken jongens erkenning van de volwassen wereld, en wanneer dit ontbreekt, creëren ze vaak hun eigen initiatierituelen met risicovol gedrag (extreme stunten, weddenschappen, alcohol- en drugsmisbruik, verslavingen, geweld,…). Daarmee wordt de afstand tussen generaties vergroot.

Dit weekend is gebaseerd op het werk van Dr. Arne Rubinstein (AUS) die al 30 jaar overgangsmomenten faciliteert. Uit zijn bevindingen blijkt dat bewuste deelname aan overgangsrituelen jongeren helpt om gemakkelijker uit te groeien tot verantwoordelijke volwassenen, die gezonde relaties kunnen aanknopen en met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

Daarom bieden we deze transformerende 5-daagse aan, begeleid door een sterk en professioneel team, om de jongeren een springplank te bieden in hun leven. De vaders hebben hier een belangrijke  ondersteunende rol. We geven de jongeren een plaats in ons midden.

Wat bieden we jullie aan?

Op dinsdag  9 april komen we om 14u samen aan de Keiheuvel waar we afscheid nemen van de moeders (of moederfiguren). Terwijl de mannen en jongens de natuur in trekken, ondersteunen we de moeders tijdens hun proces waarin ze een moment stilstaan bij de verandering van hun eigen rol en die van hun zoon.

Dit transformerende weekend omvat uitdagende momenten, een stevige challenge, afgewisseld met rust en ontspanning. We koken ons eigen eten, maken ons eigen vuur en luisteren naar elkaars verhalen. Thema’s als relaties, verantwoordelijkheid en gezonde mannelijkheid komen aan bod, en we nemen de tijd om een duidelijke toekomstvisie te bouwen.

Zaterdagmiddag 13 april komen we aan op de Beekprik, waar vrienden en familie welkom zijn om de jonge mannen terug te verwelkomen en getuige te zijn van de verhalen en de veranderingen die de jonge mannen hebben ondergaan. We verplaatsen ons sommige dagen te voet naar een nieuwe locatie.

Verdere info over wat je allemaal nodig hebt en de specifieke planning ontvang je per mail.

Inbegrepen in de prijs is een extra ongevallenverzekering, alle maaltijden (zoveel mogelijk biologisch), huur van de locaties en materiaal, begeleiding door een professioneel team en een transformerende ervaring.

Nadien bieden we jullie ook nog een natraject. In mei is er een online terugkommoment voor alle deelnemers en daarna is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de maandelijkse online Valka mannencirkel.

Vragen kan je altijd stellen via ward@valka.be.

Tot rond het kampvuur!

Het Valka Team

Groep

Zwervers 11 – 19 jaar

Doelgroep

Vaders en zonen van 15 – 20 jaar

Type activiteit

Verbinding, Trektocht, Transformatie, Richtinggevend, Kamperen, Bushcraft, Ouder & Kind

Prijs vroegboek

€ 875 incl. BTW
(Actief tot: 1 februari 2024)

Prijs

€ 925 incl. BTW

Adres

Start:

Keiheuvel

Balen

 

Aankomst:

De Beekprik
P. Luytendijk z/n,

2490 Balen

Wanneer?

Van: 9 april, 2024 14:00u
Tot: 13 april, 2024 18:00u

Met overnachting?

Kamperen in eigen tent.