Jaartraining Community Roots

In deze jaartraining versterken we jouw vaardigheden als mentor of begeleider van een groep. Dit model biedt je een concrete leidraad om om je houding als mentor en de organisatie van je activiteiten op een andere manier vorm te geven. Dit doen we vanuit een diepe verbinding met de natuur en met elkaar. Van daaruit onderzoeken we hoe wij op een evenwichtige manier kunnen samenleven: Wat is hiervoor nodig en welke rol kan jij opnemen?

Gebruik de Acorn in je eigen omgeving.

Nadat je heb deelgenomen aan de 8Shields instaptraining, kan je deelnemen aan deze jaartraining. Als je al eerder een 8Shields training hebt gevolgd, kan je ons contacteren via ward@valka.be en bekijken we samen of je hier kan instappen.

We focussen in deze training op het volgende: Begeleidershouding verdiepen (Cultural Mentoring – 8Shields), Mentoringcontainer creëren (Acorn – safe space – 8 Shields), en de basis van Community Building (o.a. Cultural Elements & Agreements – 8Shields). Deze drie aspecten zijn doorheen de hele training verweven met elkaar. Tijdens het jaar wisselen we van rol, zodat je de kracht van dit model ten volle kan ervaren.

Ontdek waar je (nieuwe) talenten zitten, en op welke punten je nog mag groeien. Het doel is dat we de basis leggen van een regeneratieve omgeving door te werken aan jezelf en je begeleidingshouding.

In drie boeiende weekends gaan we concreet aan de slag om je begeleidershouding en je vaardigheden te verdiepen. We bieden je op ervaringsgerichte wijze tools en know-how, zodat je activiteiten vanuit een diepere laag kan vormgeven, uitwerken en dragen. Het Acorn-model (van 8Shields) komt aan bod. We hanteren (culturele) mentoring vanuit Deep Nature Connection om sociale activiteiten vorm te geven. De naam verwijst naar hoe uit een kleine kern (Acorn=eikel) een prachtig samenwerkend geheel (de eik) kan ontstaan.

Het eerste weekend ‘Tending the soil’ loopt van 31 juni 17u tot zondag 2 juli 17u in de Heikop (Brunssum – NL). Hier overnachten we in onze eigen tent in de prachtige natuur.

Het tweede weekend ‘Embracing’ loopt van vrijdag 27 september 17u tot zondag 29 september 17u in de gebouwen van het Woutershof (Kinrooi).

Het derde weekend gaat over ‘Homecoming’ en loopt van vrijdag 17 januari 2025 (17u) tot zondag 19 januari 2025 (17u) in het Woutershof (Kinroooi)

Verdere info over wat je allemaal nodig hebt, ontvang je per mail na de inschrijving. Inbegrepen in de prijs zijn verzekering, biologische maaltijden (vegetarisch/veganistisch), begeleiding en een onderdompeling in een boeiende wereld.

Vroegboekprijs: €1355 (tot 1 februari 2024)

Gewone prijs: €1435

Wil je in schijven betalen, dan kan je ons contacteren per mail via info@valka.be

Kom mee en laat je intrigeren en inspireren, voor verfijning en verdieping, in verbinding en bewustwording, met transformatie en groei, vanuit een liefdevol samen zijn en omringd door prachtige natuur.

Welkom!

Het Valka Team

e

Groep

Roedel

Doelgroep

Volwassenen 18+

Type activiteit

Verbinding, Overnachting in gebouw, Leiderschap, Community

Prijs vroegboek

€ 1353 incl. BTW
(Actief tot: 1 februari 2024)

Prijs

€ 1435 incl. BTW

Adres

Weekend 1:

Heikop

Nieuwenhagenerweg 2,

6445 PD Brunssum (NL)

 

Weekend 2 & 3:

Woutershof

Grootbroekstraat 4,

3640 Kinrooi (BE)

Wanneer?

Van: 31 mei, 2024 17:00u
Tot: 19 januari, 2025 18:00u

Met overnachting?

Overnachting in tenten en gebouwen. Eigen beddengoed nodig.

Schrijf je hier in