MoonRise

Lieve moeder, voel je dat de relatie met je dochter aan het veranderen is? Zoek je een manier om je band met je dochter te versterken? Ben je klaar om haar te ondersteunen, zodat ze als jonge vrouw in de wereld kan stappen? Voel je welkom om samen met je dochter vier dagen te genieten, te verbinden en te luisteren naar verhalen op een magische plek midden in het bos.

Verbinding, transformatie, gedragen worden

Vroeger was het standaard, een overgangsritueel of ‘rite of passage’ rond de overgang van meisje naar jonge vrouw. In onze Westerse maatschappij staan we minder stil bij die transitie, met alle gevolgen van dien. Als we als volwassenen onze jongeren niet initiëren, zoeken ze zelf naar manieren om dat te doen. Daarin maken ze soms risicovolle keuzes die grote gevolgen kunnen hebben (pestgedrag op social media, zelfverminking, eetstoornissen, drank, drugs, …)

Op deze Moonrise werken we rond de overgang van meisje naar jonge vrouw. We maken ruimte voor thema’s die eigen zijn aan deze fase.

We beleven zotte en zoete avonturen, spelen, verbinden met de natuur, doen ontspanningsoefeningen en houden deelcirkels samen en apart. We luisteren naar oude verhalen die al eeuwenlang verteld worden aan jonge meiden. Je leert over de geheimen van je cyclus die niemand jou vertelt. Je ontdekt dat er eigenlijk vier meisjes in jou wonen en hoe je ermee kan omgaan.

We hanteren hiervoor het framework van Dr. Arne Rubinstein (AUS) die al 30 jaar overgangsrituelen faciliteert. Dit zorgt voor een stevig fundament van het weekend. 

Voor wie?

Voor alle meisjes van 11 – 15 jaar met hun moeder(figuur).

Wat haal je uit deze vierdaagse?

  • Je vindt herkenning bij elkaar en ondersteuning daar waar je je anders voelt.
  • Er is ruimte voor plezier, samen zijn, gezelligheid.
  • Je ontmoet nieuwe vriendinnen.
  • Je zelfvertrouwen groeit en voelt je goed in je vel.
  • Je leert zacht te zijn voor je lijf en te vertrouwen op je wilde natuur.
 

Kom vier dagen mee op weekend, kook op een kampvuur en kampeer in je eigen tent. Op de locatie zijn toiletten, (warme) douches en voldoende sanitaire voorzieningen en genieten we van het gezelschap van 14 katten.

Verdere info over wat je allemaal nodig hebt en de specifieke planning ontvang je per mail.

De prijs is voor moeder en dochter samen. Hierin zitten alle verse biologische,  vegetarische maaltijden, gezonde tussendoortjes, huur van de locatie en materiaal, een extra ongevallenverzekering, begeleiding door een professioneel team en een transformerende ervaring.

Nadien bieden we jullie een natraject aan met een online terugkommoment voor alle deelnemers.

Schrijf je in voor deze unieke ervaring, ga de uitdaging aan en ontdek de magie van de moonrise, vier dagen quality time met je dochter, zonder afleidingen.

Wil je meer info? Schrijf je dan in voor de info-sessies:

6 maart: https://valka.be/info-avond-moonrise/

29 maart: https://valka.be/info-avond-moonrise-29-maart-2024/

Wil je inschrijven met vriendinnen? Contacteer ons dan op info@valka.be en krijg een extra Sisterdiscount.

Tot rond het kampvuur!

Het Valka Team

 

Groep

Zwervers 11 – 19 jaar

Doelgroep

Moeders en dochters van 11-15 jaar

Type activiteit

Verbinding, Transformatie, Richtinggevend, Kamperen, Ouder & Kind

Prijs vroegboek

€ 660 incl. BTW
(Actief tot: 1 april 2024)

Prijs

€ 720 incl. BTW

Adres

Boslicht,

Lichtaart

 

 

 

Wanneer?

Van: 12 juli, 2024 16:00u
Tot: 15 juli, 2024 17:00u

Met overnachting?

Kamperen in eigen tent.

Schrijf je hier in